Събития от Православния Свят

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Иерусалим, предаде РИА Новости.

Всички свещи и кандила в храма бяха предварително изгасени. Огънят се появи по молитвите за изпращане на чудото на Иерусалимския Патриарх Теофил III и хилядите поклонници, изпълнили на Велика Събота, в навечерието на Пасха, храма на Гроба Господен, площада пред него и близките улици.

Особено бе настроението в Атина във ведрата мартенска утрин на 4 март. Камбаните на всички храмове бият тържествено и призоват вярващите за молитва. Неделя Православна е. Вярващите, празнично облечени, бързат към своите енорийски храмове, за да участват в Тържеството на Православието.

В Талин се проведоха тържества, по случай празника на Събора на Светиите на естонските земи, съобщава официалният сайт на Естонската православна Църква

Пакистан, щата Пенджаб. Християнски семейства протестират против обвинения в богохулство.

Юни 2011 г.

Американската Комисия за международна религиозна свобода обяви, че „в Пакистан училищата често служат за инкубатори на социална нетърпимост, особено по отношение на религиозните малцинства, което се отразява силно негативно върху религиозната свобода и безопасност, съобщава Седмица.RU.

На светинята се поклониха свещеници от епархията, монаси и миряни на различна възраст и с различни професии. Сред тях имаше и тежкоболни, съпровождани от техни близки. За да се докоснат до Пояса, в града пристигнаха поклонници от Красноярска, Кемеровска, Абаканска и Кизилска епархия, съобщава прес-службата на Красноярска епархия.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре