46008.p.jpg?0 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВEН СВEЩЕНИК В ПАКИСТАН ПРИЗОВАВА ЗА ПОМОЩ

Отец Йоан Танвир, православен свещеник, служещ в Пакистан, моли за вашите молитви. Много силните постоянни мусонни дъждове са довели до началото на епидемия от смъртоносно опасна треска. Болниците са препълнени. Отец Йоан Танвир моли за вашите молитви, предава агенция OCP news Service. 

От заболяванията, започнали поради наводненията, са пострадали около 2 млн. души. Броят на заболелите от дизентерия и малария постоянно расте.  Около 400 000 домове са разрушени. Представител на ООН по проблемите на децата в Пакистан заяви, че това е крайно тежка ситуация, особено за децата, които винаги са най-уязвими. Днес в бедствено положение се намират близо половин милион деца на възраст до 5 години, съобщава BBCNews. 

Отец Йоан, призоваващ за помощ от потъналия от наводненията Пакистан, е единственият православен свещеник в цялата страна, пакистанец, бивш  католически свещеник, който след десетина години служение преминава в Православието. Всичко в Пакистан православните са около 500 души. Мисията е под омофора на митрополит Нектарий от гръцката православна Митрополия на Хонконг и Югоизточна Азия. Всички богослужения се провеждат в дома на отец Йоан, където по време на св. Литургия се молят 450 вярващи.

 


 

Източник: http://pravoslavie.ru