IMG_7646-858x640 Всемирното Православие - МИТРОПОЛИТ КИПРИАН СЛУЖИ В КИЕВО-ПЕЧЕРСКАТА ЛАВРА

На осмата Неделя след Неделята подир Въздвижение, когато Българската православна църква почита св. мчци Мина, Виктор и Викентий, Негово Блаженство Онуфрий, митрополит на Киев и цяла Украйна, оглави Божествената литургия в храма в чест на светите Антоний и Теодосий от Киево-Печерската лавра, в съслужение с делегация от България.

След като прочете Светото Евангелие, митрополит Онуфрий се обърна към вярващите с проповедта си за духовното значение на чудото на изцелението от Господа, за влиянието на нечистите духове върху човека и за истинския и фалшивия патриотизъм. Украинският митрополит извърши чина по свещеническо ръкополагане над дякона Вячеслав Пиверак, а дяконовото ръкополагане в храма извърши Старозагорският митрополит Киприан. Всички те заедно се помолиха за единство на Православната църква и мир в Украйна.

В края на службата митрополит Онуфрий поздрави вярващите и им пожела да достигнат Небесното царство. Архиереят благодари на митрополит Киприан и на свещениците от Българската православна църква за посещението и съвместната молитва, а делегацията на БПЦ – за любезното посрещане и домакинство.

 

Източник: Информационно-просветителски отдел на УПЦ