pjgwyb_5d4c6963b054a1_34317710-tmb-720x411xfill Всемирното Православие - СПОРЕД ПАТРИАРХ ИРИНЕЙ ВСЕКИ ЕДИН ДЕН ПРЕСТОЙ ИЗВЪН ГЪРЦИЯ ЗАПЛАШВА ЖИВОТА МУ До този момент патриарх Ириней не е получил гръцки паспорт и не може да напусне Израел за лечение в Гърция.

Патриарх Ириней моли за незабавно разрешение да напусне територията на страната за лечение в Гърция, тъй като всеки ден престой в страната, по думите му, заплашва неговия живот. Но поради бюрократични протакания до този момент не му е издаден гръцки паспорт, съобщава информационна агенция Ромфеа“.

В писмо до Гръцкото консулство патриарх Ириней пише: още на 18 юли „изпратих всички необходими документи в консулството, за да ми бъде издаден незабавно паспорт за пътуването ми в Гърция по здравословни причини“.

Ромфеа“ информира, че йерархът се намира в една от израелските болници. По думите на лекарите  здравословното му състояние е стабилно, но все още съществува риск от сериозни усложнения.

По-рано агенцията съобщи, че лишеният от сан патриарх Ириней е бил хоспитализиран след отток на белите дробове и нарушение на сърдечния ритъм. Малко след това Йерусалимската църква сне забраната за пътуване на патриарх Ириней, за да му даде възможност да отиде да се лекува в Гърция.

 

За постъпването на патриарх Ириней в болница вижте тук.

 

 

На снимката: Патриарх Ириней. Фото: romfea.gr