8bwN2p_5e3814f0024a74_25100550-tmb-720x411xfill Всемирното Православие - ПАТРИАРХ ИЛИЯ ЗА КОРОНАВИРУСА: „ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ЗА УКРЕПВАНЕ НА ВЯРАТА“   (2)Предстоятелят на Грузинската православна църква се обърна към паството си във връзка с разпространението на новия вирус, който мнозина наричат смъртоносен.

Коронавирусът – това е поредното изпитание, призвано да укрепи вярата", каза католикос-патриархът на цяла Грузия Илия II по време на неделната си проповед в катедралния храм „Света Троица“(Самеба), предаде Грузия Online.

 

„Знаете, че се появи нов вирус. Много хора се плашат от него. Някой го наричат смъртоносен. Всичко това е за укрепване на вярата, за усилване на нашите молитви“ – подчерта патриарх Илия, добавяйки, че благославя вярващите „всяка сутрин и всяка вечер да напръскват със светена вода вратите, дворовете и децата“.

Според информация на Световната здравна организация, в настояще време са регистрирани 130 случаи на заразяване с коронавирус в 23 страни по света. По данни на Китай, където избухна пневмонията, причинена от новия вирус, в страната са потвърдени повече от 14 000 случаи на заболяването, починалите са 305. 

 

Снимка: Спутник Грузия