Академичен живот в Америка

iaodt-2009-group Всемирното Православие - Академичен живот в Америка
 
 

Православното Богословско Общество на Америка (The Orthodox Theological Society in America) (ПБОА, OTSA) е основено през 1966 г. за съвместна работа между преподавателите от семинариите: “Свято – Владимирската, гр. Кресвуд, щата Ню Йорк и гръцката Свети Кръст в Бруклин, щата Масачузетс. Днес, Обществото обединява всички онези, чиято преподавателска дейност е свързана както с преподаването на специализирани богословски дисциплини, така и общообразователни курсове за православната духовност, култура, изкуство и пр. ПБОА е свързано на първо място с Гръцката Православна Архиепископия на Северна Америка, а след това и с Американската Православна Църква. По тази причина конференциите на Обществото се провеждат в една от страните на споменатите църкви.  

 Тази година конференцията се проведе в гръцката семинария на 4.-5.06.2009 г. и бе открита с доклада на авторитетния литургист - католик, следващ източния обряд – архимандрит Роберт Тафт. Докладът беше посветен на мнимият конфликт между блж. Симеон, архиепископ Солунски, живял в края на XV в. и литургичното богословие на протопрезвитер Александър Шмеман.

svs-logo Всемирното Православие - Академичен живот в Америка Православието в Америка, ролята на Константинополската Патриаршия,  обсъждане на предстоящите сесии, които ще коментират диаспората в Америка, като се акцентира върху нейното активизиране и включването в различни църковни или академични събития. Тъй като последната цитирана тема е един от основните моменти от мисията на Православната Духовна Семинарията Свети Владимир”,  тази тема ще бъде коментирана свободно и без ограничения. Заповядайте!

 В периода 18 – 20. 06. 2009 г. семинарията ще бъде домакин на конференция на тема Църковният събор и Томоса: стъпка към формирането на Американската Православна Църква (OCA) през XXI в”.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре