svs-logo Всемирното Православие - Лятна конференцията, посветена на миналото и бъдещето на православието в Америка, организирана от Семинария “Свети Василий” в Ню Йорк   Православието в Америка, ролята на Константинополската Патриаршия,  обсъждане на предстоящите сесии, които ще коментират диаспората в Америка, като се акцентира върху нейното активизиране и включването в различни църковни или академични събития. Тъй като последната цитирана тема е един от основните моменти от мисията на Православната Духовна Семинарията Свети Владимир”,  тази тема ще бъде коментирана свободно и без ограничения. Заповядайте!

 В периода 18 – 20. 06. 2009 г. семинарията ще бъде домакин на конференция на тема Църковният събор и Томоса: стъпка към формирането на Американската Православна Църква (OCA) през XXI в”.

 

Лекторите, участващи в събитието, ще насочат своето внимание към двете повратни точки в историята на Американската Православна църква: Поместният руски събор от 1917 – 1918 г. и Томосът за Автокефалията, дарен от Руската Православна Църква на нейната дъщерна църква, Американската Православна Църква, тогава наречена “Северно - американски диоцез”. Конференцията ще коментира присъствието на Американската православна църква в религиозния живот в Северна Америка, а също и новите перспективи и възможности пред нея.

 Протойерей Александър Гарклавс, главен - секретар на  OCA ще изнесе лекция на 18. 06. 2009 г. от 19:30 ч., с която ще открие лятната конференция.

Своите въпроси относно лятната конференция можете да изпращате на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 

 

                                                        

                                                       

                        Източник: Voice of orthodox Christian Unity