Новини от американския православен свят

180367.p.jpg?0 Всемирното Православие - Новини от американския православен свят30 юни 2014 г. сутринта в град Минеаполис (щата Минесота, САЩ) се престави в Господа отец Герман (Подмошенски), основал заедно с отец Серафим (Роуз) манастира в чест на преподобни Герман Аляскински в Платина (щата Калифорния) и станал пръв негов игумен.

107900.p.jpg?0 Всемирното Православие - Новини от американския православен свят

Сенаторите от щата Северна Дакота приеха законопроект, който забранява аборта след шестата седмица, съобщава „Русский обозреватель”.

Решението е основано на факта, че през шестата седмица вече се чува сърцебиенето на зародиша в майчината утроба. Предстои законопроектът да бъде разгледан от губернатора на щата.

jpg Всемирното Православие - Новини от американския православен свят

На 13. 11.2012 г. бе избран нов предстоятел на OCA (митрополит на Америка и Канада)- това е Филаделфийският и Източно-Пенсилвански архиепископ Тихон.

65691.b Всемирното Православие - Новини от американския православен святНа 6 юли 2012 г. Блаженият Митрополит Иона изпратил писмо, адресирано до членовете Св. Синод на Православната църква в Америка, в което съобщава, че подава оставка от поста Предстоятел.

Както съобщава официалният сайт ОСА, писмото било съставено и подписано от Блажения Иона в резиденцията във Вашингтон, в присътствието на протойерей Йоан Джилионс.

Прот. Питър Гилкуист

На 1 юли в САЩ на 73-годишна възраст почина известният свещеник протойерей Питър Гилкуист. Той бе клирик на Антиохийската православна църква и ръководител на издателство Conciliar Press. Отец Питър се престави в Господа след продължителна болест, заобиколен от близките си и духовните си чеда. Той е баща на 6 деца и има 19 внуци.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре