Църкви и манастири в Америка

 

130488.b Всемирното Православие - Църкви и манастири в АмерикаОт 1989 г. досега старецът Ефрем Филотейски и последователите му са основали на територията на Съединените щати 17 манастира, в които се подвизават монаси от различни националности, а поклонници (поклоннички) от различни страни и континенти се докосват до светогорските монашески традиции и азбуката на Иисусовата молитва.

Каня ви да поемете с мен на поклонническо пътуване до манастира Св. Антоний Велики, създаден от стареца Ефрем Светогорец в Аризона, САЩ.

sv.ilia-cross5%20(300x300) Всемирното Православие - Църкви и манастири в АмерикаСамо за броени години чрез стареца Ефрем, считан от много за светия още приживе, Бог сътвори чудеса в Америка като създаде 20 огромни манастира (за сравнение, на Света Гора има около 20 монастира създадени в продължение на векове), със стотици монаси и монахини, много от които новокръстили се американци. Тези монастири се превърнаха в благодатни места на Светия Дух и духовни средища за православни хора от различни страни и култури, възрасти и професии. Поклонници се стичат целогодишно, за да черпят сили, за да посрещат всекидневните изпитания в света с непрестанната Иисусова молитва “Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй мене грешния”.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре