Християнофобия

158940.p Християнофобия

На 9 фавруари 2014 г. в катедралния храм в Южен Сахалин (Русия)  въоръжен мъж застреля служещата в храма Людмила (Пряшникова) и мирянин, Владимир Зопорожец, чиито тела днес ще бъдат опети в храма Възкресение Христово.

soborsahalin2 ХристиянофобияМонахиня и мирянин бяха убити на о. Сахалин от въоръжен мъж, който нахлул в катедралния храм “Възкресение Христово” в Южно-Сахалинск в Русия и стрелял, съобщи Интерфакс. Ранени са още шест души. 

Нападателят е служител в местна охранителна фирма и е задържан. Повдигнато му е обвинение за убийство на две и повече лица. Вчера патриархъг на Москва и цяла Русия Кирил по време на утринното богослужение в Патриаршеския Успенски събор в Кремъл, Москва отправи молитва за упокоение душите на загиналите и за възстановяване на пострадалите от трагедията

Около 100 милиона християни са подложени на преследвания по целия свят, като насилието нараства с най-бързи темпове в Сирия и Етиопия. Гоненията са главно в Африка и Азия. Това сочат изнесените данни от доклада на международната правозащитна християнска организация Open Doors, съобщава Православие.by.

Както се отбелязва в доклада, три държави — Северна Корея, Саудитска Арабия и Афганистан — заемат първите места по ръст на насилието по отношение на християните. През 2011 г. измежду 50 държави тези три страни отново заемаха първите три позиции.

97467.p.jpg?0 ХристиянофобияВ нощта срещу Рождество Христово (по стар стил) египетски военнослужещи предотвратиха мащабен терористичен акт в църква в северната част на планината Синай. Както предава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на ВС АРЕ, терористите планирали да взривят коптски енорийски храм в град Рафа.

96790.p.jpg?0 ХристиянофобияВ Нигерия въоръжени лица отново нападнаха християнска църква и застреляха 15 души. За това е съобщил в понеделник представителят на Службата за извънредни ситуации в страната Мохамед Канар, предаде вчера ИТАР-ТАСС.

По данни на Канар въоръжените лица са нахлули по време на неделната служба в църквата в град Чибок, намиращ се в североизточната част на страната, и са открили огън.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре