Православието в Грузия

12286_800x600_samtavro Всемирното Православие - Православието в Грузия Една от най-важните светини на православна Грузия е девическата монашеска обител „Света Нина“ със Самтавро-Преображенския храм, разположена в древната Мцхета, при сливането на реките Мтквари и Арагви.

Според преданието, първият храм на това място бил построен още през IV век от първия християнски цар на Иверия (Грузия) свети равноапостолни Мириан III.

297029.p Всемирното Православие - Православието в Грузия Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Царицата, носеща радост” е своеобразен аналог на Иверската икона на Пресвета Богородица - Вратарница, която се пази в Иверския манастир на Света Гора - Атон. Иконата се намира при Зураб Шиошвили в Тбилиси от 2014 година.

-          Здравейте, драги Зураб! Много от нашите читатели са забелязали бележката за чудотворната икона на Пресвета Богородица „Царицата, носеща радост” и са прочели за нейните удивителни свойства, както и за това, че ръцете ѝ са винаги топли, както на жив човек. Разкажете ни, моля ви, за тази чудотворна икона и многобройните чудеса, свързани с нея.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре