HIdc0F_5f06f286090380_96825344-tmb-720x411xfill Всемирното Православие - ГРУЗИНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛ: „ГРУЗИЯ ИЗБЕГНА ЕПИДЕМИЯТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЯРАТА В БОГА“Грузинският митрополит Даниил сподели мнението си, че в Грузия е станало Божие чудо, защото в страната не е имало епидемия от коронавирус, независимо, че храмовете никога не са били затваряни, както в много други страни.

Това изявление на Чиатурско–Сачхерския митрополит на Грузинската православна църква Даниил (Датуашвили) на 5 юли 2020 г. е отразено в сайта на Черногорско-Приморската митрополия на Сръбската православна църква.

„Хората, верни на Бога и на своята родина, ще бъдат по чудесен начин благословени от Бога. И ние видяхме примера за действието на тази благодат“ – каза митрополит Даниил по време на неделната си проповед.

„Тази страна, независимо от многото проблеми, се оказа доста по-защитена, отколкото много по-големи държави, и това се случи, тъй като нашият народ отдаде всичко, което имаше, а хората, които до край се борят за земята си, любовта и нравствеността, ще станат свидетели на Божие чудо“ – подчерта митрополитът.