Nevi_CHisti Sarca Всемирното Православие - „ЧИСТИ СЪРЦА” ОБЯВИХМЕ НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ

 Иска ми се на всички деца да пожелая добра нова година, здраве и много творчески успехи. За нашия Младежки православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян изтеклата 2010 беше много успешна. Издадохме  пет броя вестник „Чисти сърца”, направихме три телевизионни и три радиопредавания, организирахме концерти пред гражданството на Смолян за Великден и Въведение Богородично, две изложби на приложното изкуство и фотоизложба, имахме поклоннически пътувания до Кръстова гора, Рилския, Роженския, Бачковския, Кукленския и Араповския манастир, участвахме в националното шествие за въвеждане на вероучение в клас. Но много се радваме, че през изминалата 2010 година се осъществи наша голяма мечта.

На 21 ноември –Въведение Богородично и втория рожден ден на  ,,Чисти сърца’’,   ние обявихме създаването на доброволческата ни организация, която кръстихме със същото име като центъра ни „Чисти сърца”.

      Първата наша проява беше посещението на Дома за възрастни  хора в село Фатово, на която присъстваха много от вас. Отидохме с изработени лично от нас неща – домашни пита и баница, сладкиши, книги и списания, саксии с цветя и различни броеве от нашето вестниче. Зарадваха се възрастните хора и ни посрещнаха като  свои деца, като свои внуци.

      Вълнуващо беше за нас да отбележим Коледа с децата инвалиди от Смолян. Поздравихме ги с музикална програма и със стихове, специално приготвени за тях. Не останахме по-назад от Дядо Коледа, като им подарихме много усмивки, радост, вълнение и интересни и забавни списания и книжки.

      Работейки заедно с децата от Дома в Широка лъка, благодарение на европейския проект, ние се опознахме с тях, харесахме се, бяхме очаровани от детската им чистота и искаме  да си бъдем приятели занапред и да ги виждаме. Затова и обявихме Коледна акция  за тях, за да се чувстват по-обичани. Но ние искаме да направим повече хора щастливи, затова  събираме средства и за възрастните хора във Фатово. Обявихме акцията за конкретни неща – топли обувки за децата от дома в Широка лъка и чорапи, хавлии и хранителни продукти за възрастните хора от дома в село Фатово. 

     Досега сме събрали половината средства за нужните 54 чифта обувки за децата, но акцията продължава и през месец януари, докато не съберем всичките. За Коледа предадохме на децата от Широка лъка дарението на Архимандрит Висарион и манастира в Кръстова гора - 300 бутилки сок и 200 пакета лакомства. А обувките ще ги дарим по-късно. Ако някой  пожелае, може да помогне.

      Децата от Доброволческа организация „Чисти сърца” искаме да поканим всички, които обичат да помагат и да радват хората, да се грижат за животните, да се присъединят към сегашните и бъдещите наши акции. Обещаваме много удовлетворение и забавление!

      Ние обявихме и новата си благотворителна акция -,,Цветните балкони на Смолян и общината’’, която ще бъде  в полза на цялото население, защото искаме градът ни да стане още по-приветлив и ние да се радваме, че живеем в него. До пролетта ще отгледаме разсад за различни цветя под ръководството на агроном, ще го разсадим в стотици саксии, с които ще украсим балконите и прозорците на много домове в Смолян. В тази акция няма да сме сами, а ще обявим конкурс сред учебните заведения за най-много отгледани саксии с цветя.