img_5456 Всемирното Православие - „ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ С ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ!”П О К А Н А

Да празнуваме заедно!

Заповядайте на нашия голям и красив празник

 

„Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов!”

   

Той ще се проведе на 17 септември /събота/ т.г. от 17 часа пред катедралния храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян, посветен на християнския празник „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” и по повод началото на новата учебна 2011/2012 година.

 

С песен и танц, с радост и усмивки нека заедно да си пожелаем  успехи!

 

 

Празникът ще започне с молебен за здравето и преуспяването на учениците, родителите и учителите, който ще бъде отслужен от секретаря на Архиерейското наместничество отец Запрян Шиков, предстоятеля на храма „Свети Висарион Смоленски” отец Димитър Михайлов и други духовници.

След това пред храма ще започне детското тържество. Децата от „Чисти сърца” са подготвили на открито  6 ателиета за творчество и спортни игри, с което ще стартира националната кампания  по пътна безопасност под надслов „Заедно можем да спасим живота на милиони хора”

Организатори сме Младежки православен център „Чисти сърца”, Областна дирекция на МВР и Районна здравна инспекция, с подкрепата на Младежкия БЧК и Превантивно-информационния център по наркомании към община Смолян.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Този празник ще бъде подобен на празника, който проведохме пред храма на 4 юни, посветен на Месеца срещу дрогата, с което установяваме традиция в началото и в края на учебните години децата на Смолян да се събират заедно и по свой начин да участват във важни събития и кампании.

 

Заб.: Архиерейският наместник архимандрит Висарион няма да може да присъства на детския празник, той като по същото време ще бъде в Берлин като член на българската делегация за отбелязване на двойния юбилей на Западно и Средноевропейският митрополит Симеон – 85 години от рождението му и 45 години задгранично служение, водена от Пловдивския митрополит Николай.

На 17 септември – празника „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” - Пловдивският митрополит Николай ще връчи на юбиляра от името на Светия Синод на Българската православна църква най-високия църковен орден - "Св. Йоан Рилски - първа степен, златен".

Нашата делегация ще занесе в Берлин и частица от Кръста Господен от манастира „Св. Троица”  в Кръстова гора за поклонение от българите, които живеят в немската столица.