%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0-1-300x225 Всемирното Православие - „ЧИСТИ СЪРЦА“ КАНИ НА КОНЦЕРТ ЗА ЧРД И ПРАЗНИКА

Младежкият православен център „Чисти сърца“ отбелязва днес третия си рожден ден. В деня на християнското семейство и православната младеж – 21 ноември и празника „Въведение Богородично“ децата от центъра ще изнесат концерт с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Концертът е тази вечер, 21 ноември (понеделник). Началото му е от 18 часа в зала № 2 на Родопския драматичен театър в Смолян.

Той се организира с подкрепата на Театъра и Регионална кабелна телевизия “Фотон-К”, съобщиха от центъра.

На рождения си ден децата от центъра обявиха трети конкурс„Чудото на Коледа“, който организират заедно с Електронен сайт „Всемирното православие”. Конкурсът е за есе, стихотворение и рисунка на тема “Чудото на Коледа”. „Кое ни вълнува, кое ни прави добри и кое съхранява нашата чиста вяра? Защо Рождество Христово е неугасваща светлина“, отговори на тези въпроси очакват да видят в творбите по темата организаторите.

В конкурса могат да участват деца и младежи от Смолян, областта, страната и чужбина. Краен срок за получаване на творбите: 15 декември 2011 г. на адрес: гр. Смолян, бул. “България” № 5, катедрален храм “Св. Висарион Смоленски” – за “Чисти сърца”. Или на електронните им пощи: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Резултатите ще бъдат обявени в Коледния брой на вестник “Чисти сърца”.

По повод днешния празник Негово Високопреподобие архимандрит Висарион отправя своя Благослов към родителите и децата:

 

%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%82-%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD-300x187 Всемирното Православие - „ЧИСТИ СЪРЦА“ КАНИ НА КОНЦЕРТ ЗА ЧРД И ПРАЗНИКА

Скъпи родители! Мили деца!

Празнуваме Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и православната младеж – 21 ноември!

Този ден се почита като велик празник, който в църковните песнопения се нарича предвестник на Божието благоволение и спасение на човеците.

Праведните богоотци Йоаким и Ана доведоха своята единствена изпросена с молитва рожба – богоотроковицата Мария в храма Господен и я посветиха според обещанието си Богу. Християнското семейство е “домашна църква”, в която се принасят духовни жертви, благоприятни Богу чрез Иисуса Христа. Родители, считайте за свой най- важен дълг свещен да възпитавате и обучавате децата си на трудолюбие, кротост, смирение и любов, да ходят в храма Господен, да пазят в сърцата си Божите заповеди, за да бъдат нравствено възпитавани.

Скъпи родители,

Нека Господ Бог Иисус Христос ви благослови и даде сили да възпитавате в учение и наставление Господне децата си.

Честит празник!

Архимандрит Висарион, Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия