IMG_2988 Всемирното Православие - ВЕСТНИК “ЧИСТИ СЪРЦА“ ПОЛУЧИ СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС В РУСЕНа Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски - Русе 2015“ периодичното издание за деца и младежи „Чисти сърца“ – Смолян, бе отличено със Специална награда в раздел „Журналистика“ /колективно участие/.

Статуетката и грамотата бяха получени по пощата, тъй като смолянските деца-журналисти нямаха възможност да пътуват до Русе и да присъстват на официалната церемония за връчване на наградите. В конкурса са участвали 133 млади автори от цялата страна със 156 творби и 8 колективи по темите за литературно творчество „Светът е градина с различни цветя“, а за журналистика – „Различията ни правят по-богати“.

Основните мотиви за отличаване на творбите е на базата на човешките ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност. Председател на журито е бил доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев” и Великотърновския университет „Св. св.Кирил и Методий”.

Конкурсът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, и е вписан в календара на общината, както и в националния календар на Министерството на културата.

Вестник „Чисти сърца“ е издание на Младежки православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян. Основан е още със създаването на центъра през 2008 г. Списва се само от деца и младежи.