257367.b Всемирното Православие - ПИРЕЙСКИЯТ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ ИЗПРАТИ ПРОТЕСТНО ПИСМО ПО ПОВОД ПРОПАГАНДИРАНЕТО НА СОДОМИЯ В ГРЪЦКИТЕ УЧИЛИЩАЙерархът на Еладската православна църква изпрати открито писмо до министъра на образованието на Гърция Константинос Гавроглу. В писмото е изразен протест във връзка с директивата на Министеството, посветена на „изкореняване на половите предразсъдъци“, изпратено до всички гръцки училища, съобщава Агионорос.

Владиката съобщи, че скандалното предписание „за изкореняване на хомофобията и трансфобията“ е получено и в учебните заведения, обгрижвани от Пирейска митрополия.

По думите на митрополит Серафим, подобни директиви гръцките училища получават за първи път, при това опитът „да се наруши естественото състояние на децата“ е предприет без съгласието и против волята на техните родители.

Обръщайки се към г-н Гавроглу, владиката подчертава, че предписанието на министъра до гръцките училища „пропагандира разврат и изращение под неискрения и смешен предлог за прогресивност“.

Пирейският митрополит е уведомил министъра, че отказва да изпълнява неговата директива в учебните заведения в Пирейска епархия, и че ще постави въпроса за нейното общоцърковно обсъждане и осъждане на следващото заседание на Св. Синод на Еладската Църква.