България-новинарски блог-теология

icon-1971100_960_720 Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теология

Този е избраният и свят ден, първият ден на седмицата, цар и господар, празникът на празниците и тържество на тържествата: в него благославямеХриста во веки. Законодателят на Ветхия Завет, установявайки за иудейския народ празника Пасха, нееднократно е подчертавал пред иудеите особената важност на този празник, и е заповядал да го честват с цялата му тържественост. 

250px-Zar_boris_kichevo Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теология

Жители от околността отдавна са наблюдавали в местността „Кирека“ под Мадарските скали интересно явление: сияние, светлина около костницата и гробището на монасите отшелници. Предположението, че свети хора са пребивавали и погребани на това място, накара през изминалите години група християни да дойдат тук и да им отдадат почит.

0_1c188b_f201ea39_L Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияПоразителните знамения по време на кръстните страдания и смъртта на Иисус Христос удивили верните и смутили хулителите. Но каменните сърца на враговете Му не се съкрушили. 

scale_1200 Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияНикога у човека не е имало по-малко от Бога, скъпи братя, отколкото днес; никога човек не е бил толкова безбожен, както днес. Днес дяволът се е въплътил в човека, за да развъплъти Богочовека. Днес всичкото зло се е вселило в тялото на човека, за да изгони Бога оттам.

   2Q== Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияКолко често ние чуваме, възлюбени в Христа чеда мои, възгласа на свещенослужителя, който държейки св. Чаша в ръце, възглася: „Със страх Божий и вяра пристъпете“. Какъв е този Божий страх, без който ние не трябва да пристъпваме към св. Причастие? Това е преди всичко този страх, за който в Св. Писание е казано: „Начало на премъдростта е страхът Господен“ (Притч. 1,7,9,10; Пс.110:10).

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре