Нощ на ученитеСофия /КРОСС/

 

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще започне пресконференция по повод Европейската нощ на учените. Ще бъде представена програмата  на проявите в цялата страна в нощта на 25 септември /петък/.
Нощта на учените се провежда за пета поредна година в цяла Европа /за четвърти път в България/ с подкрепата на Европейската комисия в рамките на програмата за финансиране на научни изследвания и технологично развитие.
В България проектът, посветен на Нощта на учените 2009 -  STAR NIGHT, се реализира от консорциум с участници: Технически университет – София (координатор),  Клуб “Млади Таланти”, ДИПКУ на Тракийския университет - Стара Загора, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Съюз на българските астрономи, Медицински университет – Пловдив, Община Пловдив и Академията за танцово, музикално и изобразително изкуство и с партньорството на национално и местно ниво със Съюза на учените в България, Съюза на физиците в България, музеи, обсерватории и много други организации.
 

 

Участници: проф. Ташо Ташев - декан на Английския факултет на Техническия университет (координатор на проекта); доц. Елисавета Гурова - национално контактно лице по 7-ма Рамкова програма на ЕК; Димитър Грудев - председател на Клуб «Млади таланти»; проф. Диана Кюркчиева - председател на Съюза на Съюза на българските астрономи; Милена Илиева - Медицински университет, Пловдив; Маргарита Славова - ДИКПУ към Тракийския университет в Стара Загора, и Тодорка Тодорова - РУ „Ангел Кънчев”.

/ИБ/

/ИБ/

Read more: България