upc_topbanner_src_ukr Всемирното Православие - Църквата срещу епидемията от грип 

Източник: БПЦ - Българска Патриаршия

 

    Поради бързото разпространение на грипната епидемия, Румънската Патриаршия призова свещениците и монасите да се молят за здраве и за предотвратяване на епидемия, за безопасност, мир, спокойствие и прощаване на греховете, съобщава Regions.Ru.

Освен това, съгласно протокол за сътрудничество и духовно партньорство, подписан представители на Църквата и Министерството на здравеопазването, в храмовете в Румъния ще се разпространяват листовки с информация за предпазване от различните видове грип и други заболявания.

Патриаршията дори е провела специална прес-конференция, на която е призовала вярващите към профилактика и своевременно лечение, и поела ангажимент да разработи специални информационни програми за населението.

 

С благословението на блажения митрополит Киевски и на цяла Украйна Владимир във всички храмове на Украинската православна църква се отправят специални моления против разпространението на опасния грип A H1N1, т. нар. „свински грип”. В сайта на Украинската правослвна църква е публикуван и чина на молебния канон против опустошителна епидемия и смъртоносни зарази.http://orthodox.org.ua/uk/node/5968