carkva_fatima Всемирното Православие - Знаменитият религиозен  комплекс в португалския град Фатима е  осквернен с  „ислямски” графити

 

 

 

 

 

 Служителите на комплекса  миналата неделя сутринта са открили, че на църквата „Света Троица”, са изписани думите „ислям”, „мюсюлмани” и „джамия”.

  Осквернен е религиозният  комплекс в португалския град Фатима, който е един от центровете на християнското поклонничество, съобщава Интерфакс.

Полицията провежда разследване, съобщи пресслужбата на религиозния комплекс.

 На 13.05.1917 г. в гр. Фатима Дева Мария се явила на три деца, които са пасели животните си. Богородица им съобщила няколко тайни, които наскоро откри монахиня Лусия. Тя заедно с брат с и братовчедка си е била един от тримата свидетели на чудесното явление.

Сестра Лусия постъпила в местния манастир през 1949 г. и постоянно живяла в килията си. Твърди се, че става дума за предсказванията (направени от Св. Богородица – бел. на преводача – В. Ч.) по време на разговора са се отнасяли за края на Първата световна война през 1914-1918 г., за скорошната кончина на брата и сестрата на Лусия - Франциско и Жасинта, за покушението над папата Йоан Павел II, на 13 май 1981 година в Рим на площад „Св. Петър”, както и за установяването на тоталитаризма в Русия и обръщането на руския народ към Бога.

През 2000 г.  Римският папа в присъствието на около 700 хиляди поклонници причисли към лика на блажените двамата овчарчета. Монахинята Лусия почина през 2005 г.  97 годишна възраст. Малко преди смъртта си тя публикува два тома на мемоарите си, издадени в голям тираж. През 2006 г. тленните останки на монахинята са били препогребани  в Фатима.

 

Превод: Виталий Чеботар

Източник: Православие. ru 

Снимка:  http://i-r-p.ru