Лондон, Великобритания /КРОСС/ Саудитска Арабия постави условия за участието си в мирните преговори в Афганистан, предаде Ройтерс. Арабската страна ще седне на масата на преговорите, но само ако талибаните престанат да предоставят убежище на лидера на Ал Кайда Осама Бин Ладен и прекъснат връзките си с други бунтовнически организации. В противен случай преговорите няма да постигнат нищо, счита арабската страна. Позицията представи външният министър на кралството принц Сауд Ал-Файсал на международната конференция в Лондон, посветена на бъдещето на Афганистан.

„Имаме две условия, отговорите за които идват от Афганистан, и талибаните трябва да докажат своите намерения да участват в преговорите като скъсат връзките си с терористите", заяви Ал-Файсал.

 

По-рано днес афганистанският президент Хамид Карзай призова Саудитска Арабия да помогне за постигането на мирен изход в Афганистан. Саудитска Арабия бе домакин на предишните преговорите между афганистанското правителство и представителите на талибаните.


/ЦГ/

Read more: Светът