ep%20atanasij%20sarbija Всемирното Православие - ЕПИСКОП АТАНАСИЙ ПОСЕТИ КОСОВСКОТО ПОМОРАВИЕАдминистраторът на Рашко - Призенската епархия – владика Атанасий извърши Божествена литургия в манастира в Драганац в Косовското Поморавие. С архиерея  са съслужили настоятелят на манастира йеромонах Кирил и осем свещенослужители. По време на Светата Божествена литургия са се причастили 30 вярващи, а владика Атанасий се е обърнал към присъстващите със слово.

 

По късно архиереят посети с. Сипашница, където местната църква е пострадала от разрушаване и заедно с местния свещеник е обсъдил ремонта на църквата. Архиереят е посетил и село Кололеч, за да посети номи храм, който скоро трябва да бъде осветен. В края на своята визита, владика Атанасий е посетил църквата в Каменица, където е раздал на децата подаръци и бонбони и е разговарял с миряните и духовенството. Вечерта администраторът на Рашко-Призенската епархия е отседнал в манастира Високи Дичани, където е бил топло посрещнат от Лилянския Епископ Теодосий и братята в обителта.  

Вечерта на дванадесети март владика Атанасий, заедно с йерей Серджан Станкович са посетили Лепосавич, където се е причастил по време на литургия в храма св. Василий Острожки. След литургията се е състояла братска среща с духовниците от Митровицкото наместничество, на което са присъствали всички учители по вероучение от Северно Косово. По време на срещата владика Атанасий е говорил за необходимостта от по-засилена работа с вярващите в епархията и активното им участие в литургийния живот на Църквата. Същият ден епископът е посетил манастирите във Врачево и Улие. 

 

28011.p Всемирното Православие - ЕПИСКОП АТАНАСИЙ ПОСЕТИ КОСОВСКОТО ПОМОРАВИЕ 

 

28012.p Всемирното Православие - ЕПИСКОП АТАНАСИЙ ПОСЕТИ КОСОВСКОТО ПОМОРАВИЕ

 

28013.p Всемирното Православие - ЕПИСКОП АТАНАСИЙ ПОСЕТИ КОСОВСКОТО ПОМОРАВИЕ

 

28014.p Всемирното Православие - ЕПИСКОП АТАНАСИЙ ПОСЕТИ КОСОВСКОТО ПОМОРАВИЕ