athina_wikipedia Всемирното Православие - В АТИНА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОТПРАЗНУВАТ ПЕТДЕСЕТНИЦА И ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА
 

ПОКАНА

На 23май (Неделя Педесетница) наред с големият църковен празник ще отбележим и Денят на славянската култура и писменост 24 май

 

Празникът ще бъде отбелязан по следната програма:

Неделя, 23 май
07:30 ч.     Празнична утреня и св.Литургия
10:00 ч.  Празнична вечерня символ на слизането на Св.Дух върху последователите Христови,благодарствен молебен и литйно шествие с Иконата на Св.св.Кирил и Методий,всенародно веселие с участието на изпълнители от Българияи месните фолклорни състави.


Храмът се намира на ул. “Папафлеса“ 35 («??????????» 35) в район Анакаса на Община Агии Анаргири (старият енорийски храм на енория Агии Мирофори).

 


До храма най-лесно и директно се стига с автобус № 024. Автобусът тръгва от спирката на метрото „Агиос Йоанис” (на бул. „Вулиягменис”), минава по бул. „Панепистимиу” – спирка пред хотел „Титания”, по ул. „3 Септемвриу” – спирката в близост до площад „Омония”,на ул.”Стурнари”пред българският хотел „Мока”, по ул. „Льосион”, пред спирката на метрото „Атикис”,по ул.”Ахарнон” спирка”Агио Елевтерио”.Автобусът спира пред храма, а спирката се казва „Агии Мирофори”.

За повече информация можете да обръщате към отец Атанасий на тел.:0030/ 6979086608.