9 февруари 2012 година. Адвокатите на Ватопедския манастир получиха отрицателен отговор на молбата за освобождаване на игумена Ефрем от задържане под стража. Както съобщава Агенция „Петият елемент”, главният следовател по делото „Ватопед” отхвърлила обръщението на защитниците на отец Ефрем и така Старецът остава затворен, както и досега.

 

Следователят по делото „Ватопед” Ирина Калу заявила, че отхвърля молбата за промяна на превантивната мярка задържане на намиращия се под стража игумен Ефрем. Тя изложила на 55 страници обоснованието си за приемане на такова решение. Срещата на адвокатите и следователя по този въпрос трябваше да се състои в началото на седмицата, но се отлагаше няколко дни подред. Днес, 9 февруари, 2012 г., след няколко часа събеседвания, стана известен отказът да бъде освободен отец Ефрем.

Адвокатите на игумена на Ватопедския манастир архимандрит Ефрем възнамеряват да подадат молба за промяна на присъдата за превантивно задържане в Съвета на Атинския апелативния съд. Предполага се, че това ще стане в близките дни.

 

Още по темата - тук