52729.p Всемирното Православие - В МОСКВА ЗАПОЧНАХА ДА ОТСЛУЖВАТ МОЛЕБЕНИ ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ БЕЗПЛОДИЕОт 14 януари в храм „Св. Алексий, Митрополит Московски” в Рогожски район, започнаха молебени за даруване на чедо и изцеление от безплодие пред Фьодоровската икона на Божията Майка и иконата на преп. Симеон Мироточиви. Молебените ще се извършват всяка седмица, съобщава
„Милосердие.Ru”. „Повод да започнем отслужването на редовни молебени беше един чудесен случай.

Бездетна съпружеска двойка, страдаща от безплодие 12 години и вече изгубила надежда, дари на храма частичка от чудотворната лоза от гроба на преп. Симеон Мироточиви на Атон, известна с многобройни случаи на изцеления от безплодие. След молитва към този светец съпрузите заченали и родили дете. Те дали обет да разкажат за тази история, за да могат и други бездетни двойки да станат родители, и дариха на нашия храм гръцка икона на преп. Симеон с частичка от лозата, молейки свещениците да служат молебени пред иконата. Ние, разбира се, с радост се съгласихме” – пояснява клирикът към храма, кандидатът на биологическите науки свещеник Владимир Духович.
Отец Владимир ръководи също и проект в помощ на младите бременни жени, попаднали в трудна житейска ситуация и стоящи на ръба от извършването на аборт. На тях им се оказва духовна и материална подкрепа, в случай на отказ от аборт през първата година след раждането на детето се изплаща месечна помощ в размер на 30 хиляди рубли. Към настоящия момент е оказана помощ на 20 жени, в резултат на отказ от аборт са се родили 10 деца. Според лекари в Москва и други големи градове до 40 % от жените страдат от безплодие, като в половината от случаите причина за това е правен по-рано аборт. Молебени за лечение на безплодие ще се отслужват в събота от 16 часа в храм „Св. Алексий, Митрополит Московски, на адрес: улица Станиславского д. 29, стр. 3.

Москва, 16 януари 2012 г.