60597.p Всемирното Православие - ХРИСТИЯНИТЕ ВЪВ ВИЛНЮС ИЗЛЯЗОХА НА ШЕСТВИЕ СРЕЩУ АБОРТИТЕ „Запазете детето!”, „Помислете със сърцето си”, „Последствията от аборта са непоправими!”. Такива лозунги издигнаха участниците в християнското шествие „За живота – 2012” във Вилнюс. На Международния ден за защита на децата те протестираха не само срещу абортите, но и против използването на противозачатъчни средства.

На 1 юни, Международния ден за защита на децата, Православната църква в Литва съвместно с други конфесии проведе протестно шествие „За живота”, насочено към защита на живота на неродените деца и укрепването на традиционните семейни ценности. Участниците в шествието преминаха от манастира „Свети Дух” (ул. Аушрос варту, 10) по улиците на Стария град до Успенския катедрален събор.

Участниците в шествието водеха деца, които държаха в ръце играчки или балони, раздаваха информация за вредата от контрацепцията. Координаторът на акцията, свещеникът от Константино-Михайловския храм на Вилнюс Константин Лазукин разказа пред DELFI, че с това шествие хората се противопоставят на абортите, призовават да се раждат деца.

60598.p Всемирното Православие - ХРИСТИЯНИТЕ ВЪВ ВИЛНЮС ИЗЛЯЗОХА НА ШЕСТВИЕ СРЕЩУ АБОРТИТЕ „Традиционното семейство е нашето богатство. В днешния свят хората не искат да решават проблеми, искат да живеят за собствено удоволствие, не искат да създават семейства, не искат отговорност, желаят да правят само това, което им се иска. Ние се стремим да защитим съществуването на традиционното семейство, за да не бъдат хората егоисти, за да имат съвест”, - каза отец Константин.

Вилнюс, 1 юни 2012 г.