47056e13b7bd Всемирното Православие - ПОПУЛЯРНИЯТ АМЕРИКАНСКИ АКТЬОР ДЖОНАТАН ДЖЕКСЪН ПУБЛИЧНО Е ИЗПОВЯДАЛ ПРАВОСЛАВНАТА СИ ВЯРА

Преди няколко дни в Лос Анжелис се състоя 39-та ежегодна церемония по връчване на наградите «Daytime Emmy Awards», на която традиционно биват представяни най-добрите програми от дневния телевизионен ефир на САЩ.

Джонатан Джексън получил «Emmy» като най-добър актьор в драматичен сериал за ролята в проекта «General Hospital”. След като е било обявено името на победителя и Джексън е излязъл да получи наградата, той е развълнувал всички присъстващи и милионите телевизионни зрители, наблюдаващи шоуто.

Актьорът се е прекръстил и е изповядал вярата си в Светата Троица, а също е поблагодарил на монасите от Света Гора, „които се молят за целия свят”, съобщава «Путеводитель по Афону» . („Пътеводител по Атон” - независим проект на Издателски дом „Света Гора”).

Джоната Джексън произхожда от семейство на адвентисти от седмия ден, но преди около две години е приел Православие заедно с цялото си семейство. По думите на актьора „той е поискал да бъде с тези, които не изричат много думи, а дават приоритет на молитвата. Красотата на православието може да почувства всеки. Ако ти си по рождение човек от друга традиция или имаш друг манталитет, не е толкова просто да преминеш към Православие. Но този, който съумее да преодолее себе си, ще получи истинска радост и благословление”.