92005.p.jpg?0 Всемирното Православие - ПРОСВЕТИТЕЛСКИ ДИПЛЯНКИ НА КИТАЙСКИ ЕЗИК ЩЕ БЪДАТ ПРЕДЛАГАНИ НА КИТАЙСКИ СТУДЕНТИ И ТУРИСТИ В ХАБАРОВСКВ два храма в руския град Хабаровск (в Далечния Изток) ще се раздават диплянки на китайски език, разказващи за смисъла на битието и за покаянието като начало на пътя към Бога, съобщава информационно-просветителският електронен портал на Хабаровска епархия „Самый Восточный”.

Листовките се разпространяват в Спасо-Преображенския катедрален храм на града, който е един от задължителните спирки в екскурзионните маршрути на туристите от Китай. Една част от дипляните са разпространени и в храма „Св. Серафим Саровски”, намиращ се в района на студентското градче, в което учат китайски студенти – чести посетители на този храм.

Това е вече второто подобно просветителско издание на китайски език. През изминалото лято в епархията са били издадени дипляни за китайски туристи, разказващи за Православието. За шест месеца само в катедралния храм на Хабаровск са разпространени близо хиляда броя от тях. Една част се взимат от руски граждани, живеещи в пограничните до Китай селища. А в първите дни на декември по молба на настоятеля на православната енория в Охотск, комплект дипляни, ще бъде изпратен в това населено място за разпространение сред работещите там китайски граждани. Макетите за дипляните са разработени и предоставени от енорията „Свети апостоли Петър и Павел” в Хонконг.