Ребекrebenok-s-polovinoj-serdca-prozhil-uzhe-9-mesyacev-vmesto-dvux-dnej_42292_3 Всемирното Православие - МЪНИЧКОТО ДЕТСКО СЪРЧИЦЕ И ГОЛЯМОТО МАЙЧИНО СЪРЦЕа Тернер наблюдавала мъничкото си момиченце на екрана на видеозона, когато лекарят забелязал нещо тревожно. Скарлет, която благополучно се развивала в корема на Ребека в продължение на 20 седмици, се оказала с опасен и заплашващ живота порок на сърцето.

Поради синдрома на хипоплазията на левите отдели на сърцето, Скарлет щяла да остане само с половин сърце, съобщава The Sun.

При откриване на вродена патология на детето на голяма част от бременните жени се предлага прекъсване на бременността. Лекарят предлага аборта като някаква „състрадателна алтернатива” на гледането на болно дете, което, по уверенията на лекарите, ще претърпи твърде много страдания и така или иначе ще умре.

 

Много изплашени и уязвими майки в ситуация като тази са убеждавани да прекъснат бременността си. Но Ребека отказала. Тя била само на 20 години, но направила избора да се грижи за Скарлет вместо да й прекъсне живота.

През юни 2012 г. Скарлет се родила и само няколко дни по-късно лекарите я оперирали в продължение на седем часа и половина, за да поставят изкуствена тръбичка, осигуряваща приток на кръв към сърцето. Осем месеца след това при друга операция лекарите пренесли част от вените от шията й към сърцето. Тази операция продължила още по-дълго – осем часа и половина, и преминала успешно.

В бъдеще, когато Скарлет стане по-голяма, ще трябва да се направят още операции, за да се осигури цялостно заякчаване на вените. Но на този етап едногодишната Скарлет расте и живее щастливо с мама у дома.

Въпреки че сърцето й никога няма да се възстанови изцяло, Ребека вярва, че тя ще може да води нормален живот. „Когато я държа сега на ръце, просто не мога да повярвам колко е здрава и щастлива, - казва Ребека, – Тя е моето дете-чудо”.

rebenok-s-polovinoj-serdca-prozhil-uzhe-9-mesyacev-vmesto-dvux-dnej_42292_1 Всемирното Православие - МЪНИЧКОТО ДЕТСКО СЪРЧИЦЕ И ГОЛЯМОТО МАЙЧИНО СЪРЦЕ