%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3-300x224 Всемирното Православие - ИЗДАДОХА ЕДИН ОТ РОМАНИТЕ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ НА НЕМСКИ. ЗАПИСВАТ ДРУГ В АУДИО-КНИГАМартин Ралчевски с преводачката Велина Вебер

Наскоро бе представена пред немска публика в Лаипциг, Берлин и Хамбург книгата ''30 паунда'' (връзка: http://www.anthea-verlag.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_no_images.tpl&product_id=250&category_id=48&option=com_virtuemart&Itemid=58) – един романите на Мартин Ралчевски, който живее в Англия и пише романи. Вече шест на брой. Излезли от печат от ИК 'Сиела'.

За едно от събитията, състояло се на 18 май, от Българската православна църква „Св. Кирил и Методий“ в Хамбург написаха:

„Пред пълна зала в елегантната галерия Гедок в Хамбург се състоя немската премиера на романа на Мартин Ралчевски „30 паунда“. Тази книга е възникнала като живо свидетелство за чудесата Христови в днешно време, у един от нас. Тя е създадена, за да посочи пътя към вярата на хората с духовни търсения. След очарователното представяне на автора и романа от преводачката на книгата, Велина Вебер, последва четене на няколко пасажа, между които домакинът на вечерта, Дария-Кармина, сътвори на рояла музикални ярки проникновения.

Няколко въпроса към писателя, зададени от преводачката, отведоха слушателите към дискусионната част на вечерта. Множество въпроси се отправиха към автора, който чрез книгите си търси път да помогне на повече хора да утвърдят вярата си“.

Мартин Ралчевски споделя:

„Берлин е красив и отворен град, но Хамбург остана в сърцето ми. Преводът на този роман и излизането му в Германия ме карат да вярвам, че Православието, макар и непознато, е търсено и желано на Запад. На няколкото представяния към мен бяха отправени най-различни въпроси. Признавам, че ми беше трудно най-вече когато трябваше да обяснявам, че има Бог. Имаше много объркани хора, които търсеха, но не знаеха какво. Искрено се надявам именно на тях книгата да им помогне да открият не мистиката и пикантното в историята, но пътя към вечността и себе си.

Паралелно с чуждоезичното излизане на „30 паунда“ (връзка: http://ciela.bg/books/book/30-paunda-/1059 ) у нас тези дни се случва нещо съвсем различно с друга книга на Ралчевски.

Актьорът Янко Лозанов прави запис на аудио-книга на писателя.

Актьорът, който е създател на сайта Слова Български, записва в момента романът „Измама“ (връзка: http://ciela.bg/books/book/izmama/1809 ) в аудио-формат, за да могат всички незрящи, а и онези, които предпочитат да слушат книги, да се насладят на тази проникновена творба на Ралчевски.

Срещата между писателят и актьора става случайно. Впечатлен от разказа „Обичам те“ (връзка: http://slova.bg/index.php/audio-records/author/bulgarian-authors/507-martin-ralchevski) Лозанов решава да го запише. После записва и още няколко разказа, като остава все по-пленен от думите на Ралчевски, които ненатрапчиво разкриват един непознат свят. Така той взима решението, че ще запише и цял негов роман.

––––––––––––––

Записите на разказите може да чуете на адрес:

http://slova.bg/index.php/audio-records/author/bulgarian-authors/507-martin-ralchevski

 

 

20150516_175215-300x224 Всемирното Православие - ИЗДАДОХА ЕДИН ОТ РОМАНИТЕ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ НА НЕМСКИ. ЗАПИСВАТ ДРУГ В АУДИО-КНИГА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150518_185755-300x224 Всемирното Православие - ИЗДАДОХА ЕДИН ОТ РОМАНИТЕ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ НА НЕМСКИ. ЗАПИСВАТ ДРУГ В АУДИО-КНИГА