Р251617.b Всемирното Православие - ДОНАЛД ТРЪМП НАЗНАЧИ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН ЗА РЪКОВОДИТЕЛ НА  АДМИНИСТРАЦИЯТА СИайнс Прибус (вляво) с архиепископ Димитрий

Доналд Тръмп – избраният 45-ти президент на САЩ, назначи за шеф на Администрацията на Белия дом Райнс Прибус, действащия председател на Националния комитет на Републиканската партия.

44-годишният Прибус, православен американец от немско-гръцки произход, е активен енориаш на църквата Света София“ във Вашингтон.

Така например, в своето поздравление за Пасха2016 г. Прибус написа: «Христос воскресе! Бих искал да пожелая на православните християни по цял свят щастлива и благословена Пасха. Точно както нашата Църква е правила това поколения наред, ние празнуваме Възкресение Христово и любовта на Бога, който ни е дарувал Спасител. Както първите християни прославяли Бога при празния Му гроб, така и ние сега прославяме нашия Благ и Милосърден Бог за Неговата победа над смъртта. Жертвената Христова любов е пример за всички нас, и ние заедно с Псалмопевеца възгласяме: “Ти ще ми посочиш пътя на живота” (Пс. 15:11). Пасха е времето за празнуване на новия живот, и аз се моля тази надежда да ни подкрепя през цялата тази година».