257998.b Всемирното Православие - В ГЪРЦИЯ МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРИЗОВА ЙЕРАРСИТЕ НА ЦЪРКВАТА ДА ПОДКРЕПЯТ УРОЦИТЕ, ПОСВЕТЕНИ НА ПОЛОВАТА ИДЕНТИЧНОСТМинистърът на образованието на Гърция Константинос Гавроглу излезе с ново заявление по спорната тема за провеждането на тематична седмица, посветена на половата идентичност и сексуалните отношения, съобщава гръцкият сайт Ромфеа.

«Очевидно, тази тематична седмица ще се проведе. Тя е задължителна и ще протече във всички средни училища и аз не надявам, че тази седмица ще бъде необикновена. Мисля, че седмицата действително ще стане за всички нас крачка напред», каза министърът преди церемонията по награждаване на ученици в една от централните библиотеки в Гърция.

Освен това той подчерта: «Тематичната седмица представлява седмица, имаща отношение към въпросите за възпитанието, навиците, с темата за отношенията между половете. Искаме всички тези въпроси да бъдат подробно анализирани. Искаме в училище да бъдат обсъдени отношенията между момичетата и момчетата, мъжете и жените, да обсъдим равенството на половете».

«Мисля, че църковната йерархия е достатъчно интелигентна, за да разбере съдържанието на циркулярното писмо и да подкрепи провеждането на тематичната седмица, в рамките на която ще бъдат обсъждани тези въпроси», – заключи министърът.

+  +  +

За реакцията на Пирейския митрополит Серафим по повод циркулярното писмо до училищата - прочете тук.