8f51d1c3d71031865ff9fe65e48c3e90 Всемирното Православие - СКАНДАЛ ВЪВ ВАТИКАНА: ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ГЕЙ-ОРГИЯ В АПАРТАМЕНТ НА КОНГРЕГАЦИЯТА ЗА ДОКТРИНА НА ВЯРАТАМиналата седмица италианската полиция разкри доказателства за хомосексуални оргии и употреба на наркотици в дворец, принадлежащ на Ватикана. Апартаментът, в който ставали оргиите, принадлежи на Конгрецията за доктрина на вярата – отделът, който, наред с другото, разследва и сексуалното насилие в църквата, съобщава сайтът Страна.

 

По данни на The Times, в това помещение е живеел вече бившият секретар (прелат) на кардинал Франческо Кокопалмерио, глава на Папския съвет по законодателни текстове, и главен съветник на папата, който формално не носи отговорност за използването на недвижимия имот.

Прелатът, чието име не се назовава, бил арестуван и докаран в рехабилитационния център на Пий XI, а по-късно отправен в един от италианските манастири.

Смята се, че кардинал Кокопалмерио на определен етап е препоръчвал своя помощник за въздигане в ранг епископ, но тези планове вероятно ще бъдат нарушени от известието за оргията и периода, нужен за възстановяване от предозирането с наркотици.

Полиция
та се намесила след жалби срещу постоянното пребиваване на «гости» в апартамента. Съседи заподозрели нещо нередно, забелязвайки, че номерът на разкошната кола на кардиналския прелат е регистирана във Ватикана. Такъв номер нямало как да получи обикновен секретар на председателя на Папския съвет по законодателни текстове.

Деликатната операция била проведена под ръководството на Доменико Джиани, главен инспектор на жандармерията на Ватикана и личен бодигард на папата, след като били забелязани постоянно пребиваващи и напускащи апартамента хора.

Апартаментът, в който се провело партито, не е запазен пряко за секретаря на кардинала, а е резервирана за членове на ръководната епархия на Ватикана. Освен това, на разположение на духовното лице се намирал разкошен автомобил, принадлежащ на Католическата църква - също привилегия на по-високопоставените прелати – с който без особен труд във Ватикана можело да се внесат наркотици.