4386f7e6be1a1e901b74e24571bfda32 Всемирното Православие - АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ ЗАПОЧВА ДА ВГРАЖДА ЧИПОВЕ В СЛУЖИТЕЛИТЕ СИАгенция КРОСС цитира съобщение на Technews, че американската компания Three Square Market, щата Уисконсин, е започнала да вгражда чипове в своите служители. Обясненията са, че така плащанията ставали по-бързи, а и се давали редица други възможности.

В интервю за KSTP щефът на компанията Тод Уестби пояснява, че микрочиповете могат да заменят телефонните платежни системи и кредитните карти.

„Това е следващото нещо, което ще се случи неизбежно, и ние искаме да бъдем част от него”, казва Тод Уестби.

Компанията разработва софтуер за търговски центрове с компютърни терминали, които обикновено се намират в офис-комплексите.

Хората с вграден чип в ръката могат щели по-лесно да упълномощават плащанията за избраните продукти, като просто подадат ръката си за сканиране, подобно на плащането с телефон. Или да се логват бързо в компютрите, да имат специфично ниво на достъп до определен тип сгради.

Имплантирането на чипа с размер на зрънце ориз между палеца и показалеца става само за няколко минути. Самият чип струва само 300 долара и явно повечето от служителите са склонни да го имплантират в себе си, въпреки очевидните рискове, които включват GPS-мониторинг. Данните са сигурни и криптирани, посочват от компанията.

Тод Уестби уверява, че технологията няма да се ползва за следене на служителите, макар че не е ясно дали самите чипове позволяват подобна функция. Ако все пак такава функция е налична, би било много лесно да се проследява всяка стъпка на служителя с помощта на чипа.

Засега нито един служител на Three Square Market не е задължен да си сложи чип-имплант. Новата придобивка ще получат още тази седмица 50-на служители на компанията, които доброволно са пожелали това, предава КРОСС.

+ + +

Послеслов на сайта Всемирното православие: В новината се подчертава, че с тази крачка сценариите от бъдещето добиват реални очертания. А на нас, християните, няма как случващото се да не ни напомня казаното в края на гл. 13 от пророческото Откровение на св. Йоан Богослов, последната книга на Библията, известна като Апокалипсис:. И той (вторият звяр – бел. ред.) ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.).