VpTi8r_5b4cb6697c5ed3_01741775-tmb-750x428xfill Всемирното Православие - В ЯПОНИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОСТРОЕН ПРАВОСЛАВЕН МАНАСТИР В ЧЕСТ НА СВЕТИ НИКОЛАЙ ЯПОНСКИ

В Япония планират да построят православен манастир в чест на св. равноапостолен Николай Японски.

През юни 2018 г. с благословението на Токийския архиепископ и митрополит на цяла Япония Даниил беше закупена земя за дългоочаквания мъжки манастир на Японската православна църква.

Той ще бъде разположен в Адзиро (префектура Сидзуока).

На 3 юли 2018 г. населниците на обителта архимандрит Герасим (Шевцов) и монах Соломон отслужиха първия молебен на мястото на предполагаемия основен камък на храма на мъжкия манастир на Японската автономна православна църква.

За бъдещия манастир беше доставено дългоочакваното голямо напрестолно Евангелие, отпечатано в типографията на Свето-Троицката Сергиева лавра на японски език в превод на св. Николай. Книгата се отваря по японски – с гръбче от дясната страна. Четенето е отдясно наляво и отгоре надолу, както е в традиционното вертикално японско писмо.

Равноапостолният Николай (Касаткин), създател и първойерарх на Японската църква, е забележителен православен мисионер през ХХ век. Умирайки през 1912 г., той е канонизиран близо шейсет години след своята кончина (31 март 1970 г.).

 

p1b8h00i3i9qgngo14nq6iv1stl6 Всемирното Православие - В ЯПОНИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОСТРОЕН ПРАВОСЛАВЕН МАНАСТИР В ЧЕСТ НА СВЕТИ НИКОЛАЙ ЯПОНСКИСв. Николай Японски е основният православен мисионер в Страната на изгряващото слънце 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още за св. Николай Японски може да прочетете тук.