anscient%20fight_logo Всемирното Православие - ANCIENT FAITH RADIO - НАШИТЕ ПАРТНЬОРИAncient Faith Radio (Радио Древна Вяра) е престижно американско православно интернет радио, което е под  юрисдикцията на Антиохийската православна църква в Северна Америка. То е член на Съвместните Църковни Медии (Conciliar Media Ministries), които бяха създадени през 2007 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Митрополит Филип  и се явяват обединение между Conciliar Press (издателският отдел на Северноамериканския архидиоцез на Антиохийската православна църква) и радио “Древна вяра”.

 Чрез своите десетки програми, които включват интервюта, богословски разсъждения, представяне на светоотчески и съвремени богословски съчинения, коментари на актуални обществени проблеми, отразяване на събития от живота на Православните Църкви и др., авторите на сайта целят да се почувстваме част от Светата Вселенска Съборна и Апостолска Църква”. Чрез десетки on-line предавания Ancient Faith Radio  има за задача да разшири познанията за православната вяра и да достигне до всеки православен християнин – на работното му място в големия град или в отдалечени райони в света. Медията успява да засили съпричастността  на вярващите към православието и да го превърне в начин на живот, чрез всеобщата молитва и укрепване на вярата. 

 

Екипът на Всемирното православиеима честта да бъде официален партньор на Ancient Faith Radio и ще има възможността да представи пред аудиторията си авторите, програмите и всички важни моменти от тях. За улеснение на читателите, всички публикувани материали ще бъдат помествани допълнително в рубрика Ancient Faith Radio”.