ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ЛОВЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ГР. ЛОВЕЧ

thumbwm-1-14 Всемирното Православие - ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ ДО ЛОВЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ПО СЛУЧАЙ НЕГОВАТА СЕДЕМДЕСЕТГОДИШНИНА (3)Сърдечно Ви поздравяваме по случай благословената 70-годишнина от Вашето рождение!

Благопожелаваме от Бога крепко здраве, бодър дух и дълголетие изпълнено с много ревност по Божието дело и достигане на „пълната възраст на Христовото съвършенство“ (Еф. 4:13). С нарастване броя на годините все повече осъзнаваме, че единствената ни надежда е в „Христа разпнатия“ (IКор. 1:23), чрез Когото „живеем, и се движим, и съществуваме“ (Деян. 17:28).

Ваше Високопреосвещенство, радваме се, че подражавайки на Добрия пастир (Ин.10:11-15), всекидневно поучавате Божия народ да ходи в закона Господен (Пс. 118:1) и чрез жертвоготовността си за спасителното дело възвестявате на ближния за Иисус Христос, Който дойде в плът (1 Ин 4:2).

Молитвено изпросваме от Всеподателя на всяко добро Господ Иисус Христос многолетно да наставлявате клира и паството на богохранимата Ловчанска епархия в истините на светата православната вяра, както и с присъщата Ви ревност да приобщавате в изпълнение на делото Божие все повече човеци към Онзи, Който е „пътят и истината и животът“ (Ин.14:6) – Господ Иисус Христос.

За много и от Бога благословени години, Високопреосвещени владико! 

С братска в Христа обич,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

На снимката: Мелнишкият епископ Герасим, секретар на Св. Синод на БПЦ, чете патриаршеското поздравление

 +   +   +

       

Екипът на сайта „Всемирното православие" се присъединява към поздравленията за дълголетен и все така ревностен живот по Бога и св. Православие на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил!  

На многая лета, Високопреосвещени владико!