Отзиви за събора

DTtywA_5bb1ffd2cc2530_98384295-tmb-750x428xfill Всемирното Православие - Отзиви за събораКалавритският и Егиалийски митрополит Амвросий подложи на критика действията на патриарх Вартоломей и предупреди за бъдещи разколи в Православието.

Епископът на Гръцката православна църква митрополий Амвросий (Ленис) изрази опасение, че Вселенският патриарх Вартоломей си е поставил за задача да раздели всемирното Православие. Обръщението на епископа беше публикувано от информационна агенция  Romfea.

259809.b Всемирното Православие - Отзиви за събора        „Достойнството на човешката личност, произтичащо от сътворението на човека по образ Божий за участие в изпълнението на Божествения замисъл за човека и света, е било източник на вдъхновение за отците на Църквата, които са се вглъбявали в тайнството на Божественото домостроителство... Целта на въчовечаването на Словото Божие е обожението на човека. Христос, като е обновил в Самия Себе си ветхия Адам (ср. Еф. 2:15), „е съобожил в Себе си човека, начатъка на нашето упование” (Евсевий Кесарийски) [1].

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре