Икуменизъм

AVvXsEiylAt9_nd2l11tP6hkVUIL4M06hq6O28epjXumSB5AQdQCZowMTbd9ATirDYKQ7pS5aVMMM2KRU01ylEpKkgvF8BiNiZEK73AsYQ5NVG0JDfk4IdKZMtgJ0oWh-Z5_lAjE40G7CQ7fEn7CB1KV89X0RU6s0cZmG2aTVTRCfw908oW_nFakyMrx9xnE3w=w400-h276 Всемирното Православие - ИкуменизъмВъведение: Дихотомиите (двуразделянията) на дявола и техният край

Изпитаната и постоянна тактика на врага на човешкото спасение в Христос е да ограничи избора на човека до две възможности, които изглеждат противоположни, и да блокира представата за всяка друга възможност или да я изключи като непрактична или несъстоятелна. Например, човек да постъпва рационално, или ирационално, а свръхрационалното не е възможност. Друго подобно, човек трябва да бъде или сляпо послушен, или своеволен и непокорен, истинското послушание се отхвърля. Или, в по-широк план, на африканците той представя ужасяващата черна магия, а като спасение от нея – добрата бяла магия. Или пък, за обеднелите маси, алчността на капитализма се компенсира и поправя с равенството и братството на комунизма.

aserafim-serg Всемирното Православие - ИкуменизъмТук ще се спрем по-специално върху 10 и 45 Апостолски правила. Те изрично забраняват — под страх на отлъчване от Църквата — да влизаме в молитвено общение с отлъчените от църковно общение. Ето как е формулирано 10 Апостолско правило: Ако някой се помоли с отлъчен от църковно общение, макар и в къщи, да бъде отлъчен".

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре