03%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)На 25 април 2014 г. (Светли Петък), когато Православната църква отбелязва празника Живоприемен източник”, Братството „Св. арх. Михаил” при Столичния катедрален храм Света Неделя” за четвърта поредна година осъществи поклонническо пътуване в Клисурската света обител „Св. св. Кирил и Методий” край гр. Вършец.

 

Празникът „Живоприемен източник" се отбелязва ежегодно на Светли Петък – първия петък след Възкресение Христово (За историята на празника вж дописката от м. май 2013 г.: http://sveta-nedelia.org/lm/bratstvo/2013/2013-05-12-bratstvo-klisurski-i-obradovski-manastir.html).

Поклонниците потеглиха в 7.00 от столицата през прохода Петрохан” и след малко повече от два часа пристигнаха пред вратите на Клисурския манастир. Автобусът спря точно пред аязмото, посветено на празника на Божията Майка. В манастирския храм „Св. св. Кирил и Методий” вече бе започнала празничната света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, в съслужение с архим. Антим, протосингел на Видинската епархия, архимадритите Йоан, Поликарп и Борис и иконом Рафаил Георгиев - архиерейски наместник на Белоградчишката духовна околия, и свещ. Евгени Калайджиев, ефимерий на Клисурския манастир и роднина на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. В светата Богослужба участваха и дошлите от София духовници: ставроф. свещеноик. Мина Минчев - председател на Митрополитския храм „Света Неделя”, и още двама духовници от катедралата: прот. Кирил Попов и дякон Петър Симеонов, който придружаваше поклонниците от София.

Молитвено участие в светата Литургия взеха както Нейно Всепреподобие, игуменията на светата обител, майка Таисия и сестрите на светата обител, така и много вярващи християни от околността, а също така и тридесет и четиримата поклонници, дошли специално за празника от столицата. На клира пяха певци от Митрополитската катедрала „Света Неделя”, начело с двамата помощник- диригенти: Георги Миков и Стоян Малинов, които със своето сладкогласие огласиха и вечерното последование на празника. Към тях се присъедини и доц. Димитър Димитров, диригент на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” и брат на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Проповед за празника произнесе архим. Поликарп, председател на Катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин.

В края на светата Литургия всички монахини от сестринството на Клисурския манастир, както и много от богомолците се причастиха със светите Тайни, а митрополит Дометиан лично поздрави вярващите и благодари на всички, които бяха дошли на светата Богослужба. Накрая бе отслужен и празничен водосвет, на който бяха поръсени всички гости, дошли на празника. Архим. Борис, игумен на Добридолския манастир, раздаде на всички вярващи иконки с поздравление, изпратени лично от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Въпреки дъждовното време, всички поклонници успяха да се насладят на уникалната духовна атмосфера на Клисурската света обител и да разгледат подробно съборния храм и манастирските сгради, както и да се запознаят с историята на този великолепен манастир, който е най-големият във Видинска епархия и четвъртият по големина в България (по-подробно за историята на манастирa вж дописката от 3 май 2011: http://sveta-nedelia.org/lm/bratstvo/2011/2011-05-03-poklonenie-na-bratstvo-sv-arhangel-mihail.html). Накрая поклонниците успяха да посетят и музея, който е устроен в една от манастирските сгради и който показва изключителни експонати и реликви не само на светата обител, но и на Видинската света митрополия (напр. одеждите на първия български екзарх и неговата среброкована корона; лични молитвени реликви на първия игумен на светата обител, както и реликви от други храмове, останали в наследство на светата обител).

Днес духовен наставник на Клисурския манастир е архим. Антим IV, който е и протосингел на Видинската света митрополия. Той изпълнява тази длъжност от 2003 година, както четем в официалния сайт на манастира. „…Така възкръсва една стара традиция – светата обител отново се оглавява от монах с името Антим. По примера на първоигумена и възобновителя на манастира архимандрит Антим Дамянов, той успява да събере монашескво братство с което да постигне ново духовно възраждане и да приведе манастира в адекватен за съвремието духовен и материален облик. Той засилва духовния живот с богослужения, проповеди и отеческо посрещане поклонниците на манастира. Организира цялостната реставрация на храма, извършва мащабен ремонт и обзавеждане на манастирските сгради за монаси и посетители. Възстановява резиденцията на Видинска митрополия с цялостно реконструиране, облагородява дворното пространство на манастирския комплекс. Изгражда паметници на архимандритите Антим Дамянов и Антим III. Напълно възстановява собствеността върху национализираните манастирски имоти. Съживява земеделската стопанска дейност.

Наред с богослужебно-молитвения живот братството се залавя с мащабни инфраструктурни подобрения на манастирския комплекс и прилежащата территория, като превръща Клисурски манастир в един духовен оазис за православните поклонници и многобройните туристи. През 2008 година ръководството на Видинска епархия оценява качествата, опита и всестранната образованост на архимандрит Антим IV и го назначава на високо отговорната длъжност протосингел. По настояване на архимандрит Антим светата обител получава статут на девически манастир. В него са населени шест монахини, предвождани от игумения майка Таисия. Сестрите от манастира остават под духовното ръководство на своя старец архимандрит Антим IV”. По този начин се продължава достойното служение и обгрижване на светата обител като „светилник”, който пръска духовна светлина…” (http://klisurskimanastir.com/манастир-3/история/).

Точно в 15.00 ч. поклонниците от София потеглиха от Клисурския манастир, като на връщане дякон Петър изнесе беседа за Божията благодат, придобиването на която представлява цел на християнския живот. Тя е най-голямото духовно преживяване, което човек може да получи, и ни дава сили, за да се подвизаваме в духовния живот. За да придобием тази благодат, обаче, трябва точно да спазваме Божиите заповеди, които ни свързват със Светия Дух, извършващ тайната на човешкото спасение в Църквата. „Спазването на Божиите заповеди потвърждава в нас присъствието на изцелителния процес на смирение и покаяние пред Бога, от което се раждат всички останали добродетели. Затова е важно християнинът да държи в сърцето си смирението, молитвата, покаянието, пазенето на Божиите заповеди и четенето на Божието слово. Само тогава мирът ще се възцари в нас и хиляди човеци около нас ще намерят мир”, завърши дякон Петър.

 

01%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 


 

 

02%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08 Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дякон д-р Петър П. Симеонов

 

 

 

 

 

13%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


15%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видински митрополит Дометиан

 

 

 

 

16%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Архимандрит Поликарп

 

 

 

 

18%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ставрофорен свещеноиконом Мина Минчев

 

 

 

 

25%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

В олтара

 

28%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Великият вход

 

 

 

30%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

32%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

Певците на клира

 

 

33%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Видинският митрополит Дометиан благославя

 

 

 

35%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

Водосветът на Светли петък

 

 

36%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

37%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

38%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

41%20(225x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

43%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Иконата на св. Богородица - Живоприемен източник

 

 

 

 

44%20(200x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

46%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

47%20(300x225) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

48%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

Манастирският музей

 

 

 

49%20(225x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50%20(225x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

51%20(225x300) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

52%20(300x200) Всемирното Православие - ПОКЛОНЕНИЕ НА ПРАЗНИКА „ЖИВОПРИЕМЕН ИЗТОЧНИК” В КЛИСУРСКИЯ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” (25 АПРИЛ 2014 Г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

В автобуса на връщане

 

 

28 април 2014 г.