Лимасолски митрополит Атанасий

245360.x Всемирното Православие - Лимасолски митрополит АтанасийПроповедите на Лимасолския митрополит Атанасий, монах с атонски опит, често са обърнати към младите светски хора. Именно нещастието на тези, които живеят в съвременното бурно житейско море, особено трогнали владиката, когато той получил послушание да се сбогува с любимата Света Гора и да отиде да служи в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, голям икономически и културен център.

„Христа аз мога да придобия навсякъде: и на улицата, и в самолета, и у дома, и в манастира“ – напомня проповедникът.

cover_Our_Peace_web Всемирното Православие - Лимасолски митрополит АтанасийВ навечерието на Петдесетница, с благословението на Ловчанския митрополит Гавриил скоро на книжния пазар в България се очаква новото издание на Ловчанска епархия „Нашият мир е Христос“. Авторът на беседите, поместени в книгата, е Лимасолският митрополит Атанасий.

„Това са устни беседи, насочени към младите хора в моето паство“ – говори Лимасолският владика по повод на една от книгите с негови беседи. „Някои от тези младежи бяха вдъхновени от тях и решиха да направят аудиозаписи, да поместят тези записи в интернет и по този начин, за радост или за съжаление, те станаха известни.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре