о. Георги от с. Жегларци

Z Всемирното Православие - о. Георги от с. ЖегларциЛюбимата тема на отец Георги е покаянието. На един лист – чернова на писмо до Русенския митрополит Неофит от 2003 г., на празното поле е написал:

„Росните капки блестят пред слънцето и красят цветята, а сълзите на покаянието блестят пред Бога и красят душата. Те са като бисери пред Бога.

Росните капки освежават цветята, а сълзите на покаянието ободряват душата, правят да цъфтят в нея цветовете на добродетелите“.

36 Всемирното Православие - о. Георги от с. ЖегларциО. Георги е роден на 22.09.1923 г. През 1965 г. е ръкоположен за свещеник и цял живот служи в селата Жегларци, Кладенци и Орляк в Доростолска епархия. Бог му отрежда служение във времената на атеизма, като Свой избран съсъд го укрепява с благодатни откровения и го дарява с твърда вяра и мъжество да отстоява и разпространява истините на православието – да служи, да проповядва, да опява и венчава, да изповядва – въпреки физическия и психически тормоз и репресиите от страна на властта. На няколко пъти животът му е висял на косъм, грозяло го изпращане в лагер.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре