България_новини_публикувани

images?q=tbn:ANd9GcTTYHid9PlqdeS1Cz_-71RGm3j-VIsia7jvOg&s Всемирното Православие - България_новини_публикуваниСкъпи чеда на Светата ни Църква,

На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.нар. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

На 20 юни, четвъртък, 2024 г., в Синодната палата започна процедурата по избор на тримата кандидати за патриаршеския престол в присъствието на 14 от 14 синодални архиереи. Гласуването се проведе в 42 тура. На първи тур с 11 гласа бе избран Врачанският митрополит Григорий. Гласуването продължи, като за достоизбираеми кандидати за патриаршеския престол бяха излъчени Видинският митрополит Даниил с 9 гласа (на тридесет и втори тур) и Ловчанският митрополит Гавриил с 9 гласа (на четиридесет и втори тур).

Предлагаме ви биографиите на тримата митрополити кандидати за патриаршеския престол. 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре