183319.p Всемирното Православие - EГИПЕТСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ СЕ СРЕЩНА С ХРИСТИЯНСКИТЕ ЛИДЕРИ НА СТРАНАТАПрезидентът на Египет ген. Абдел Фатах Халил ас Сиси се срещна в резиденцията си в Кайро с религиозните лидери на страната, представляващи различни християнски конфесии, съобщава Седмица.Ru, като се позовава на информационна агенция «Ромфеа

».

 

Египетският президент уверил, че ще направи всичко, което зависи от него, за да осигури веротърпимост, равенство на религиите и свободно им изповядване от всеки египетски гражданин. Генерал Ас Сиси призова християнските лидери от своя страна да дадат своя принос за обединението на египетския народ и активно да участват в общонационалния опит за подем и развитие на страната.

Присъстващият на срещата предстоятел на Александрийската православна църква Патриарх Теодор II изрази категоричната си подкрепа на усилията на президента за нормализиране на ситуацията в страната и увери ген. Ас Сиси в сътрудничеството и подкрепата на всички инициативи за примирие и възстановяване на съгласието в египетското общество.