biorobot Всемирното Православие - АКАДЕМИК ВАЛЕРИЙ ФИЛИМОНОВ: СЪЗДАВАНЕТО НА КИБОРГА ИЛИ БИОРОБОТА Е ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ БОЖИЯТА ПРОМИСЪЛ ЗА ЧОВЕКА Оживяването на електронните устройства няма да направи човека безсмъртен, но ще изкриви Божията промисъл за него, счита специалистът по биокибернетика и системи на управлението.

"Създаването на киборга, или на биоробота, е покушение срещу Божията промисъл за човека. Господ е създал човека по Свой образ и Свое подобие, и при това му е дал свободна воля, което е още по-важно. Но ето, че това  същество не успява да изпълни най-главната си роля, която е определена като цел на неговия християнски живот – приемане на Светия Дух и спасение на душата за вечния нетленен живот” –  е заявил в ефира на радиостанция Русская служба” , информира ИНТЕРФАКС.

Според академика, някои учени в САЩ вече се занимават конкретно с проблема за електронното безсмъртие и проектират същества, които ще се състоят практически от чипове, но имат генетическа памет на един или друг човек, хранят се от радиоактивни батерии, които ще работят десетилетия, а техните мускули ще се състоят от малогабаритни ядрени двигатели

 

"Такова е-същество ще оживява от кръв, която ще се състои от определена генетическа база данни, без да губи време за растеж - детство, младост и обучение, изпитвайки във виртуалния свят всички видове наслаждения за секунда. Този е-човек няма да се нуждае от сън, почивка, храна, екологична среда – отбелязва акад. Фиимонов.

Според специалиста, в областта на биоенергетиката и системите на управлението е – съществото ще може да променя своя облик, да вижда през стени, да общува на огромно разстояние, да преписва мигновено в ума си всякакви знания, да се премества на различни разстояния, да се пресъздава, да съхранява своите копия отделно, за да наема чужди тела“


"Това виртуално безсмъртие, и това същество, преди всичко, няма да е способно да прави това, което може човека в обикновеното си тяло, и няма да има шанса да наследи Царството Божие. Това няма да бъде човек, а насмешка, която е унищожила Смисъла на Живота – убеден е ученият.

 

 

Източник: pravoslavie. ru