Sv.sinod Всемирното Православие - СВ. СИНОД НА БПЦ-БП ПРОГЛАСИ ИЗБРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНО- И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКАТА ЕПАРХИЯ ДЕЛЕГАТИ ЗА ЦЪРКОВНИЯ СЪБОР ЗА ЧЛЕНОВЕ НА СЪБОРА

В митрополитската канцеларията на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон постъпи писмо от Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия № 952/10.10.2011 г., с което братски се съобщава, че в заседанието си на 27.09.2011 г., прот. №27 – пълен състав, след като Св. Синод

 е разгледал документация, заведена под №838/27.09.2011 г., е одобрил изборната преписка и прогласил избраните делегати от Западно- и Средноевропейската епархия за членове на Църковния събор на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Въз основа на това Решение на Светия Синод, членовете, подлежащи на избор за делегати в Църковния събор на Българската православна църква от Западно- и Средноевропейската епархия, са следните свещенослужители и мирски лица:

Свещенослужители в Западно- и Средноевропейската епархия – членове на Църковния събор:

1. Негово Високопреподобие архимандрит Йоан Желков

2. Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Юлиян Ангелов

3. Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Любомир Леонтинов

и техните подгласници:

1. Негово Високопреподобие архимандрит Емилиян Боцановски

2. Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Симеон Илиев

3. Негово Високоблагоговейнство прот. Гоце Христов

Както и мирските лица – епархиоти на Западно- и Средноевропейската епархия – членове на Църковния събор:

1. г-н Найден Големанов

2. г-жа Ася Теодосиева

3. г-н Христо Беров

и техните подгласници:

1. г-н Емил Зарков

2. г-жа Мария Щурм

3. г-жа Слава Янкова

Същите ще бъдат уведомени и своевременно снабдени с надлежни писма от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон.