Източник: Стандарт

 

От догодина ще почиваме и на Разпети петък. Това обяви премиерът Бойко Борисов вчера в интервю пред сайта "Коритаров онлайн".

 

Генерала ще даде допълнителната почивка, защото според християнските канони на този ден трудът е забранен. 
Личната ми позиция е, че трябва да обявим и ден на българския геноцид, заяви още Борисов. Разбира се, това трябва да мине през широка обществена дискусия, защото в противен случай би могло да се залитне в етническа нетолерантност или подобна посока, коментира още той.

 

Премиерът призова депутатите от ГЕРБ и колегите им от "Атака" да проведат срещи на парламентарно ниво, за да обсъдят казуса. Идеята да се обяви Ден срещу геноцида на българската народност бе лансирана от Волен Сидеров при първото заседание на новия парламент. Лидерът на "Атака" предложи той да се отбелязва на 17 май - денят на клането в Батак. Сидеров настоя и да бъде изграден и мемориал-паметник на жертвите на геноцида. Сред другите идеи на Сидеров беше и да се забрани излъчването на новини на турски език по Българската национална телевизия. За момента обаче, премиерът Борисов отказа да коментира дали подкрепя свалянето от ефир на информационните емисии.