ea994400b838be17ba5d7a1af4ac1554-600x447 Всемирното Православие - МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В МОСКВА

Ловчанският митр. Гавриил, който взе участие в XXII международни Рождественски четения в Москва, се срещна с българския посланик в Русия Бойко Коцев. Двамата обсъдиха предстоящата реализация на програмата за поклоннически пътувания на групи от Русия в България, която се подготвя със съдействието на посолството в Москва и е подкрепена от Министерството на икономиката и енергетиката.

По време на срещата посланикът е подчертал необходимостта от широка рекламна и ПР кампания на руския пазар за популяризиране на тези нови програми. Той обяви готовност посолството да съдейства за организирането на пътуване на руски журналисти в България за стартиране на проекта. 

Митрополит Гавриил благодари за проявената активност по реализацията на проекта, който включва посещения в най-големите и известни български манастири и съпътстващи туристически програми. Митрополитът подчерта готовността на БПЦ да подкрепи организацията на поклонническите пътувания за руски вярващи.

Митрополит Гавриил взе участие в Рождественските четения с доклад, посветен на светините на Българската православна църква, който бе представен на конференцията „Поклонничеството като важен аспект на руското благочестие”.