167248.p Всемирното Православие - ОБЩЕСТВО «ДА ЗАЩИТИМ НАШИТЕ ДЕЦА!»: В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ЛАТВИЯ ВНЕДРЯВАТ ИДЕЯТА «ИЗБОР НА ПОЛ» Обложка на учебното пособие «Денят, когато Карлис беше Карлина» за предучилищните детски заведения

През тази година в редица предучилищни детски заведения в Латвия са били проведени мероприятия, по време на които децата са се преобличали в дрехи на противоположния пол. За това в портала Delfi съобщиха активисти на обществото «Да защитим нашите деца!».

 

Организацията е изпратила до министъра на образованието Ина Друвиете («Единство») писмо, в което се казва, че странните мероприятия са се състояли, например в Лимбажката детска градина, в Рижката градина №234 и долните класове на Елгавското 4-то училище.

При това на родителите било обяснено, че задължителното преобличане представлява „маскарад, приобщаване на децата към древни народни традиции”. За какви точно древни традиции става дума, администрацията не дава пояснила. Според активистите става дума за внедряване в учебните заведения на „хендерната теория”, която предполага, че идентичността на детето може да не съвпада с неговия биологичен пол, и че то само може да избира своя „хендер”, - пише Delfi.

По-рано беше съобщено, че в Латвия продължават протестите срещу реализирането в страната на т.нар. «План за равноправие на половете през 2012-2014 г.», — програма, която, според мнозина, е де факто основана върху идеологията на радикалния феминизъм и подбужда децата към смяна на половата идентичност, и освен това популяризира хомосексуализма. Междувременно стана известно, че в някои детски градини се използват «учебни» пособия, създадени в съответствие с този «План», което предизвиква постоянните протести и на родителите, и на обществените организации, и на политиците. Пособията се наричат «Денят, в който Карлис беше Карлина» и «Денят, в който Рут беше Рихард». Авторите на тези книги смятат, че съвместното четене на подобна литература ще помогне на децата да формират мнението си за равноправието на половете, например, «приемливо ли е за момичетата да играят футбол, и трябва ли да се срамуват момчетата, на които им се иска да си играят на кукли, както и дали всички момичета харесват розовите дрехи, а всички момчета – тъмните”, - съобщава Delfi.Рига, 3 април 2014 г.